text.skipToContent text.skipToNavigation

Општи услови за користење

 

Компанијата Екупи Македонија ДООЕЛ Скопје обезбедува интернет услуги преку својата веб страница на доменот ekupi.mk, на World Wide Web интернет мрежата. Услугата се состои од обезбедување на сервисни информации, управување со содржини и вршење на финансиски трансакции.

Условите за користење пропишуваат услови и правила за крајните корисници и се поврзани со користење на веб-сајтот ekupi.mk. Крајните корисници изјавуваат дека се согласуваат со Општи услови за користење и се согласувате да го користите веб ekupi.mk во согласност со нив. Правото користење на веб-сајтот е лично право на корисникот, и не може во никој случај да пренесат на други физички или правни лица или било кој корисник овластен да потпишува други поединци или правни лица. Крајниот корисник е лично одговорен за чувањето на доверливоста на лозинките, каде што тие постојат како такви. Крајниот корисник е запознаен со фактот дека понекогаш се доведува до прекин на услугите, или за настани кои се надвор од контролата на Екупи Македонија ДООЕЛ и се согласува дека компанијата Екупи Македонија ДООЕЛ не е одговара за било каква загуба на податоци што може да се случи за време на преносот на информациите на интернет. Крајниот корисник се согласува и прифаќа дека пристапот до Интернет понекогаш може да биде прекинат, привремено недостапен или исклучен.

Услов за користење на веб-сајтот ekupi.mk е успешна регистрација на Клиентот. Во рамки на регистрацијата на Клиентот ќе му биде понудено да ги прифати овие Општи услови за користење и Изјавата за приватност, чиешто прифаќање е предуслов за користење на услугите на веб-сајтот ekupi.mk.
На веб-сајтот на ekupi.mk може да купувате и како гостин без регистрација. На почетокот од процесот на купување ќе ви бидат достапни линковите кон Општите услови за користење како и Изјавата за приватност. Купувачот гостин го упатуваме секако да ги прочита и да се запознае со нивната содржина.

Компанија Екупи Македонија ДООЕЛ го задржува правото во секое време да ги менува или прекинете податоците во било кој сегмент на бизнисот, без ограничување вклучувајќи ја и содржината на неколку часа и опремата потребна за пристап или употреба на овој сајт. Покрај тоа, компанијата Екупи Македонија ДООЕЛ може да престане да испраќа информации, или било кој тип на информации, може да се менува или да го прекине на било кој начин за пренос на податоци и може да се промени брзината на пренос на податоци, како и сите други карактеристики. Со користење на веб-страната крајниот корисник се согласува дека е запознаен и се согласува со Општите услови и употреба. Компанија Екупи Македонија ДООЕЛ на крајниот корисник му препорачува: Ако со условите и услови за користење не се согласуваат, или ако сте помлади од 16 години, ве молиме да се воздржат од употреба на овој веб-сајт.

Компанија Екупи Македонија ДООЕЛ го задржува правото во секое време, и без претходна најава, ако смета дека е потребно, да откажете или модифицира било кој од наведените општи бизнис услови и употреба и / или Договор за доверливост.

Поради тоа, се препорачува на крајните корисници од време на време повторно да го прочитаат информациските содржани во општите услови и употреба и Полиса за Приватност на податоци, за да бидете информирани за ваквите промени. Континуирана употреба на веб-страница се смета дека крајниот корисник се согласува со новите изменети Општи услови за употреба и Договор за доверливост. Крајниот корисник е одговорен за стекнување и одржување на сопствената компјутерска опрема, вклучувајќи го целиот софтвер и хардвер кој го поседува и користи, како и друга опрема потребна за пристап и користење на Интернет и сите поврзани трошоци. Компанија Екупи Македонија ДООЕЛ не е одговорен за било каква штета на опремата на крајниот корисник кои можат да произлезат со користењето на Интернет.

Овој сајт е во приватна сопственост. Целата меѓусебна комуникација и интеракција која се одвива преку веб-сајтот треба да биде во согласност со Општите услови за употреба. Крајните корисници не треба да ја користат оваа веб-страница за да објават или да пренесуваат било какви материјали кои се со заканувачка содржина или на кој било начин ги кршат правата на другите, било каков материјал кој по својата природа е незаконски и со навредливи пораки или ја крши приватноста, што е вулгарен, неприличен, или на друг начин непристоен во комуникацијата, која ги охрабрува нелегалните активности или на друг начин ги кршат кој било пропис, и дека без изречна писмена согласност од Екупи Македонија ДООЕЛ нема да содржи реклама или која било понуда чии производи и услуги не се во сопственост на Екупи Македонија ДООЕЛ. Крајниот корисник не треба да го користи овој сајт за рекламирање или да изврши кој било комерцијален, религиозното, политичкото или не-комерцијален публицитет. Сите материјали содржани на веб-сајтот ekupi.mk се ексклузивно право на компанијата Екупи Македонија ДООЕЛ, или се користат со писмена дозвола од носителот на авторските права и на носителот на правата за трговски марки и / или дизајн. Секое копирање, дистрибуција, пренос, објавување, поврзување, Длабоко поврзување, или на друг начин модифицирање на овој веб-сајт без изречна писмена согласност на Екупи Македонија ДООЕЛ е СТРОГО ЗАБРАНЕТО!

Прекршување на општите услови и употреба можат да доведат до покренување на граѓанска постапка и / или на гонење против сторителите за прекршување на авторските права, заштитниот знак и права или правата на која било друга форма на интелектуалната сопственост. Веб-сајтот содржи материјал заштитени со авторски права, заштитен знак, дизајн и други информации кои се опфатени со другите правни на лица или ентитети, вклучувајќи, но не ограничувајќи се на текст, софтвер, слики, видео клипови, графика, музика, звук, и целата содржина на веб-сајтот ekupi.mk, во согласност со македонските прописи. Крајните корисници не можат да ги изменат, објавуваат, пренесуваат, да учествуваат во трансферот или продажба, создавате изведени дела, или на било кој начин експлоатираат било која содржина, во целост или во дел. Крајниот корисник може да ги превзема, печати и чува авторските права и материјали само за нивна сопствена употреба. Не е дозволено копирање, редистрибуција, реемитување, објавување или комерцијална експлоатација на превземениот материјал без предходна писмена согласност од Екупи Македонија ДООЕЛ и носителот на авторските права. Крајниот корисник не смее на овој веб-сајт да ја поставува, објавуваат или на друг начин ги стави на располагање било какови материјали кој се предмет на авторски права, заштитен знак или други права на интелектуална сопственост, без директна согласност на носителот на тие права. Компанија Екупи Македонија ДООЕЛ не е обврзана да го извести крајниот корисник, или да му помогне да се утврди дали материјалот е предмет на авторски права. Крајниот корисник е исклучиво одговорен за било каква штета што може да резултира од прекршување на авторски права, заштитен знак и друга злоупотреба на правата на интелектуалната сопственост, или било кои прашања кои произлегуваат во врска со објавувањето на таквиот материјал.

Со поставување материјали на јавниот дел на оваа веб-страна, крајниот корисник изјавува дека носителот на правата на овие материјали и експлицитно и дозволува на компанијата Екупи Македонија ДООЕЛ времено или просторно неограничено, бесплатно, постојан, неповратно, не-ексклузивно право и лиценца за користење, репродуцирање, модифицирање, адаптирање, објавувањњ и дистрибуција на таков материјал (делумно или во целост). На крајниот корисник е исто така дозволува на други крајни корисници кои што пристапуваат на право на гледање, или репродукција на овој материјал за нивна сопствена употреба. Со ова крајниот корисник и дава на право на компанијата Екупи Македонија ДООЕЛ да модифицира, копира, објавува и дистрибуира било каков материјал достапен на крајниот корисник на веб-сајтот ekupi.mk. Крајниот корисник изречно се согласува дека со користењето на веб-страната на ekupi.mk исклучиво е одговорен на крајниот корисник така што компанијата Екупи Македонија ДООЕЛ не гарантира (I) за последиците кои можат да резултираат од употребата на оваа веб страна, или (II) НА ТОЧНОСТА, ДОВЕРЛИВОСТА ИЛИ СОДРЖИНАТА НА НЕКОИ ИНФОРМАЦИИ, услуги или стоки направени преку оваа интернет страница. Одговорност на крајниот корисник се однесува на сите штети или можни повреди предизвикани од било каква грешка, исклучок, прекин, бришење, дефект, доцнење во операција или пренос, компјутерски вирус, комуникациска пауза, кражба или уништување или неовластен пристап, измена или злоупотреба, раскинување на договорот, несоодветно однесување, небрежност или било која друга акција. Крајниот корисник експлицитно потврдува дека компанијата Екупи Македонија ДООЕЛ не се одговорни за било какви навредливи, несоодветни или незаконско однесување на крајниот корисник или од трети страни и дека ризикот од штетата што може да се случи како резултат на она што се наоѓа на крајниот корисник.

Во никој случај компанијата Екупи Македонија ДООЕЛ нема да биде одговорна за било каква штета што може да резултира од употреба, или за неможноста да го користите оваа веб-страница. Крајниот корисник експлицитно потврдува дека условите на ова поглавје се применуваат на целата содржина на веб-страница. Во прилог на горенаведените барања, компанијата Екупи Македонија ДООЕЛ нема да биде одговорна, без оглед на причината или траење, за грешки, неточности, или други дефекти, несоодветност или неизвесност, на информациите содржани на овој сајт, како и за било какво одложување или прекин во преносот на информации до крајниот корисник за какви било штета или загуби кои произлегуваат од тоа. Никој од горенаведените партии ќе биде одговорен за какви било штета или загуби од трети страни, вклучувајќи губење на профит. Компанија Екупи Македонија ДООЕЛ не е одговорна за било каква содржина која како корисник, претплатникот или неовластено корисникот може да ги постави на веб страната. Компанија Екупи Македонија ДООЕЛ го задржува правото да модифицира, адаптира, промена, врши бришење или отстранување на било која содржина што се смета дека е несоодветна. Крајниот корисник признава дека сите дискусии, коментари, приватни пораки, јавни а не од приватен карактер, а со тоа и вработените во компанијата Екупи Македонија ДООЕЛ може да ја следи комуникацијата на крајните корисници без нивно знаење или експлицитна дозвола. Крајниот корисник се согласува да ја обештети, а нема да ја смета одговорна компанија Екупи Македонија ДООЕЛ против сите барања за надомест на штета и трошоци, вклучувајќи правни трошоци, кои можат да произлезат од користењето на веб-страната на крајниот корисник. Компанија Екупи Македонија ДООЕЛ може да го прекине деловниот однос со било која од нашите крајни корисници во секое време. Компанијата Екупи Македонија ДООЕЛ го задржува правото да ги прекине веднаш било кои лозинки или сметки на Корисникот во случај на несовесно однесување од страна на крајниот корисник. КопмпанијатаЕкупи Македонија ДООЕЛ, во своето дискреционо право го смета како неприфатливо, како и во секој случај на неусогласеност со Општи Услови и употреба од страна на крајниот корисник.Ekupi е со регистриран заштитен знак на Екупи Македонија ДООЕЛ и затоа сите права во однос на оваа тема се експлицитно задржани. Ekupi.mk е регистриран домен на компанијата Екупи Македонија ДООЕЛ која е дистрибутер (а не издавач) на содржина обезбедена од трети страни и крајните корисници. Компанија Екупи Македонија ДООЕЛ не гарантира за точноста, комплетноста или корисноста на било која содржина, ниту за можноста за ПРОДАЖБА или ПРИЛАГОДУВАЊЕ ЗА КОЈА БИЛО ОДРЕДЕНА ЦЕЛ.

Компанијата Екупи Македонија ДООЕЛ не е одговорна за точноста или веродостојноста на секое мислење, совет или изјава која е објавена на веб-сајтот ekupi.mk, од никого кој не е овластен лице на компанијата Екупи Македонија ДООЕЛ. Под никакви околности компанијата Екупи Македонија ДООЕЛ нема да биде одговорна за било каква загуба или штета кои произлегуваат од она што на крајниот корисник се потпира на информациите добиени преку веб-сајтот ekupi.mk. На крајниот корисник лежи одговорноста да се оцени точноста, комплетноста или корисноста на било која информација, мислење, став, совет или други содржини достапни преку веб-сајтот ekupi.mk. Седиштето на компанијата Екупи Македонија ДООЕЛ е во Скопје, СР. Македонија. Правни спорови кои можат да произлезат како резултат на користење на вебсајтот (освен ако со посебен договор не е поинаку наведено) под јурисдикција на судот во Скопје.

Како дел од својата деловна политика за продажба на стоки на мало, Екупи ги информира клиентите дека на веб-страницата www.eKupi.mk прифаќа нарачки за стоки/услуги во износ што се смета за нормален за лична употреба, додека нарачки за поголеми количини на стоки/услуги очигледно наменети за понатамошна продажба/употреба не се прифатливи. еКупи им препорачува на клиентите, правните лица кои нарачуваат поголема количина на стоки/услуги, да се обратат во одделот eKupi B2B за продажба на правни лица на info@ekupi.mk Екупи го задржува правото да ја оцени нарачката според горенаведените критериуми, како и да не прифаќа нарачки за кои смета дека не се за лична употреба, за што без одлагање ќе го извести клиентот, наведувајќи ја причината за откажување.