text.skipToContent text.skipToNavigation

Сребрена маска самочистечка со јони од сребро и зеолит 1 парчеID EK000374163

Сребрена маска самочистечка со јони од сребро и зеолит 1 парчеID: EK000374163

Купувајте до 24 рати БЕЗ КАМАТА комотно од вашиот дом. Повеќе погледнете овде!

Цена
60 ден

Искусни научници на компанијата ГАЛЕНИКА ФАРМАЦИЈА и компанијата Колид д.о.о со најнова технологија од последната генерација по долгодишно истражување во областа на нано -технологијата произведо...  Дознај повеќе

Доставуваме веќе од 21.05.2024

Платете во готово на доставувачот, со интернет банкарство, онлајн со картички еднократно и на рати

Враќањето на производот е возможно во рок од 14 дена

Искусни научници на компанијата ГАЛЕНИКА ФАРМАЦИЈА и компанијата Колид д.о.о со најнова технологија од последната генерација по долгодишно истражување во областа на нано -технологијата произведоа еколошка Сребрена маска којашто со ултразвучна јонизација ги интегрира јоните на сребро, со чистина од 99,99 Ag + и зеолит клиноптилолит во трослојна ткаенина. 


Со современата нано-технолошка постапка и согласно принципите на највисоките светски стандарди направивме тестирања и ја произведов ме Сребрената Маска со врвен квалитет чиишто активни компоненти (јони на сребро и зеолит), докажано уништуваат 99,99 % од патогените микроорганизми, така што таа своето целосно дејство го остварува и до 30 дена.

Сребрената маска е производ со јони на сребро и зеолит коишто имаат антивирусни и антибактериски својства со ефект од 99,99% во филтирирањето на бактериите, намалувањето на присутноста на вирусот и неутрализацијата на патогените микроорганизми. Предноста на маската се гледа во фактот дека нејзината ефикасност не се намалува за време на
употребата.


Сребрената маска е создадена со ултразвучна јонизација којашто во трослојна, заштитна ткаенина трајно ги интегрира јоните на сребро со чистина од 99,99 Ag + и зеолит клиноптилолит во невидлив молекуларен филм (со дебелина од 1-2 микрометри). На тој начин, повеќеслојната ткаенина на маската ги филтрира сите вируси и бактерии коишто доаѓаат во допир со нејзината површина и така го неутрализира нивното присуство. Среброто е најпознат и најсилен природен антибиотик и како такво претставува одличен сојузник во борбата против несаканите микроорганизми.


Зеолитот има решеткаста структура како кафез со силен негативен полнеж којшто ги привлекува и апсорбира јоните со позитивен полнеж (слободни радикали и други штетни материи). Поради самата структура на материјалот и силното jонизирачко дејство на сребрените јони и зеолитот, Сребрената маска има продолжен ефект на делување за разлика од обичните заштитни маски. 


Маската произведена со оваа современа технологија го спречува задржувањето на патогените микроорганизми на површината
на маската со што значително се намалува можноста од инфекција и се зголемува нивото на заштита, а исто така дозволува вдишување чист, неконтаминиран воздух.

Механизмот на делување на среброто е инхибиција на респираторниот ензим на клетката на патогениот микроорганизам. Среброто делува како катализатор, блокирајќи одредени ензими кои што патогените микроорганизми ги користат во својот метаболизам, како резултат на што
овие патогени остануваат без кислород и храна и се распаѓаат. Овој процес се одвива толку брзо и ефикасно што ниту еден микроорганизам не успеава да мутира или да стане отпорен. Зеолит клиноптилолит влијае на способноста на имунолошкиот систем да се бори против инфекцијата и има
силно влијание врз намалувањето на нивото на слободнитe радикали.
Клинички е докажано дека Зеолитот има силно микробиолошко дејство бидејќи врзува бактерии како што се: pseudomonas aeruginosa, staphylococcus aureus, Escherichia coli и други. Зеолит клиноптилолитот подлежи на процес на единствена трибомеханичка микронизација и активирање, а со додавањето на јони на сребро, нивните антимикробни
својства се мултиплицираат.

КАКО СЕ КОРИСТИ?


Сребрената бариерна маска се разликува од останатите маски на пазарот по тоа што може да се користи повеќекратно, сè додека физички не се уништи, натопи со вода или додека значително не се извалка.
Со секојдневно носење, безбедно е да се носи до 30 дена. Во текот на денот, Сребрената маска може континуирано да се носи до три часа, по што треба да се отстрани, да сеостави на чиста површина и така да стои 20
минути, за да можат антибактериските и антивирусните својства на сребрените јони и зеолитот да ги неутрализираат патогените микро
организми за тоа време. Ова е таканаречен процес на „самочистење“
на сребрената маска, единствена на пазарот којашто обезбедува сигурна заштита од инфекции.

Тип на производ Заштитни маски
Бренд NB
Овој производ до сега никој го нема оценетo, бидете први!