text.skipToContent text.skipToNavigation


Размислувате каде да летувате и како да се освежите кога ќе почнат летните горештини? За најтоплите денови имаме вистинско решение за да можете одлично да се забавувате секој ден - во вашиот двор,

Имаме обезбедено широка понуда на INTEX базени од сите димензии, со и без филтер пумпа, на надувување и монтажни, повеќе од 30 базени во сите големини и облици. Во продолжение можете да одберете базен кој е идеален за вашиот двор, а ние ќе ви осигураме брза испорака било каде во Македонија.

Како да го одржувате базенот и останати информации кои ви се потребни можете да прочитате на крајот на страната. За сите дополнителни прашања слободно контактирајте не!

 

Јавете ни се!

 +389 3202 900

   

Испрати барање!

info@ekupi.mk

   

Разговарај со нас!

Испратете ни порака преку разговор

За правилно одржување на базените потребно е да ги знаете следните информации:

  • Хлорна таблета. Хлорната таблета се користи за елиминација на бактерии, вируси и микроорганизми и за превенција од создавање на алги во базенот, чувајќи ја водата чиста и бистра. Кога водата ќе биде подесена на оптималната 7,2 - 7,6 Ph вредност се додава една таблета (ако имате дозер за таблети во дозерот доколку не најдорбо е да ја здорбите на мали парченца и така да ја пуштите во водата на секои 50 метри кубни вода една таблета на 7 дена). Доколку се работи за помал базен со дијаметар до 4 метри ставате по една половина хлорна таблета на 10-тина дена.
  • Алгицид. Пред да се употреби алгицидот, треба да се провери Ph вредноста на водата (оптимално е 7,2-7,6), ако има отстапување од оваа вредност Алгицидот послабо ќе делува. Алгицидот треба да се додаде во водата на неколку места во базенот и во исто време да ја вклучите пумпата за филтрирање на водата за да се изедначи неговата концентрација насекаде подеднакво во базенот. Напомена: Секогаш при дождливо време или при мокрење во водата, Ph вредноста на водата се покачува. Во тој случај треба да се додаде Ph - за да се дојде до оптимализирање на 7,2-7,6 и отпосле да се додаде алгицидот.
  • PH минус-. PH минус - служи за намалување на Ph вредноста на водата во базенот. Секогаш при дождливо време или при мокрење во базенот Ph вредноста на водата се зголемува е потребно таа да се намали до идеалната Ph од 7,2 - 7,6. Начин на употреба: 1 литар од Ph минус - ја намалува Ph вредноста за 0,1 степен на 25 метри кубни вода. Да се чува вон дофат на деца. Состав: Кисела Натриева сол на неорганска киселина.
  • Дополнително за поголемите базени потребно е да имате покривка соодветна за тој базен како би го заштитиле базенот и водата во базенот од прашина, листови и останато ѓубре, како и скимер за чистење на површината на базенот доколку имате по површината на базенот. Исто за чистење на дното од базенот потребно е да имате СЕТ за чистење на базенот.
  • Филтер пумпа. Филтер пумпата служи за филтрирање на целата вода во базенот како би се прочистила од честички/ѓубре кое го има во базенот. Потребно е да се пушта од 3-6 саати дневно во зависност од големината на базенот и капацитетот на филтер пумпата (колку литри вода може да исфилтрира за еден час). Доколку имате базен кој нема филтер пумпа потребно е да ја менувате водата во текот на користењето на базенот бидејќи водата ќе ви се замати и ќе биде штетна за користење.